Tandpasta

Tandpasta en de tandenborstel zijn de belangrijkste artikelen voor een gezond gebit. Ze vormen de basis van een goede mondverzorging. De aanwezige fluoride kan helpen om gaatjes (tandbederf) te voorkomen. Gaatjes en ontstoken tandvlees worden veroorzaakt door tandplak. Door tandenpoetsen kan tandplak worden verwijderd. De in tandpasta aanwezige fluoride versterkt het glazuur. Alleen fluoride kan namelijk een zwakke plek (ontkalking) in het glazuur herstellen. Door het gebruik van fluoride neemt de kans op gaatjes met wel 20 tot 50% af. Wetenschappelijk onderzoek heeft dat duidelijk aangetoond.

 

DE BESTE TANDPASTA’S VIND JE HIER

 

Tandpasta gebruiken
Tandpasta met fluoride

Tandpasta samenstelling 

  • Schuur- en polijst middelen voor het verwijderen van tandplak en aanslag.
  • Water en bindmiddel voor een goede pasta of gel.
  • Bevochtigingsmiddel om uitdroging van de pasta of gel te voorkomen.
  • Surfactant voor een goede schuimvorming.
  • Smaakstoffen en zoetstoffen voor een aangenaam frisse smaak.
  • Conserveringsmiddel voor langere houdbaarheid.
  • Kleurstof voor een aantrekkelijke uitstraling.
  • Actieve stoffen zoals fluoride, chloorhexidine en zink lactaat.

Tandpasta is verkrijgbaar als gel of pasta en in allerlei soorten, smaken en uitvoeringen. Zo zijn er tandpasta’s met chloorhexidine tegen ontstoken tandvlees en peuter tandpasta’s met een lager fluoride gehalte. Tandenpoetsen zorgt voor een schone, frisse en gezonde mond.

 

Tandpasta toepassing

Tandpasta dient er dus niet alleen voor om het gebit schoon te maken, maar heeft ook een belangrijke beschermende werking. Door de fluoride die er in zit kunnen gaatjes worden voorkomen. Daarnaast kunnen er ook andere actieve ingrediënten inzitten voor specifiek gebruik. De volgende tandpasta’s zijn speciaal ontwikkeld voor veel voorkomende problemen.

Tandpasta van topmerken

Bij Tandtotaal verkopen we topmerken als Dentaid Vitis, Ultradent Opalescence, EdelWhite, Meridol, Elmex en GUM. Normale tandpasta’s voor dagelijks gebruik, maar ook voor specifiek gebruik of zonder fluoride. Voor peuters en kinderen of voor mensen met een kunstgebit.

Bij kindertandpasta en peutertandpasta wordt vaak een andere samenstelling gebruikt. Er zit dan meestal minder schuurmiddel in en is er sprake van een aangepast (lager) fluoride gehalte. Dat doet men omdat het melkgebit en wisselgebit andere bescherming nodig hebben dan het blijvende gebit. Bovendien slikken kinderen vaak een deel van de tandpasta in tijdens het tandenpoetsen omdat ze nog niet goed kunnen spoelen.

Er zijn ook tandpasta’s die de vorming van tandsteen tegengaan. Ze bieden echter geen garantie dat tandsteen niet gevormd wordt. Goede, mechanische verwijdering van tandplak (het voorstadium van tandsteen) met behulp van een tandenborstel blijft belangrijk. Net als het gebruik van overige middelen zoals floss, tandenstokers en ragers. Zo kun je alle tandplak goed verwijderen en tandsteen voorkomen. Reeds gevormde tandsteen moet worden verwijderd door een mondhygiënist of preventie-assistent om verdere problemen zoals ontsteking van het tandvlees te voorkomen. Ontstoken tandvlees noemt men gingivitis. Breidt de tandvlees ontsteking zich uit en raakt ook het steunweefsel van de tanden en kiezen aangetast dan spreekt men van parodontitis. De tanden en kiezen (gebitselementen) kunnen dan los gaan staan.

Bestel alles nu snel en makkelijk bij Tandtotaal. De beste artikelen voor lage prijzen.

 

Dentaid Vitis Orthodontic
Dentaid Vitis Orthodontic

 

Copyright © 2016 – Tandtotaal