Tandpasta

Tandpasta en de tandenborstel zijn de belangrijkste artikelen voor een gezond gebit. Ze vormen de basis van een goede verzorging. De aanwezige fluoride kan helpen om gaatjes te voorkomen. Door het gebruik van fluoride neemt de kans op gaatjes met wel 30 tot 50% af. Wetenschappelijk onderzoek heeft dat duidelijk aangetoond.

Gaatjes en ontstoken tandvlees worden veroorzaakt door tandplak. Als je goed poetst kun je al heel veel plak verwijderen. Daarnaast moet je ook floss, stokers of ragers gebruiken om je gebit helemaal goed schoon te maken.
 

DE BESTE TANDPASTA VIND JE HIER

 

De bestanddelen van tandpasta

Tandpasta gebruiken

  • Schuurmiddelen voor het verwijderen van aanslag.
  • Bindmiddel voor een goede pasta of gel.
  • Bevochtigingsmiddel om uitdroging te voorkomen.
  • Smaakstoffen en zoetstoffen voor een aangenaam frisse smaak.
  • Conserveringsmiddel voor langere houdbaarheid.
  • Actieve stoffen zoals fluoride en chloorhexidine.

Tandpasta is verkrijgbaar in allerlei soorten en smaken. Zo zijn er tandpasta’s met chloorhexidine tegen ontstoken tandvlees en met een lager fluoride gehalte. Goed poetsen zorgt voor een frisse adem en gezonde tanden.

Speciale tandpasta’s

Tandpasta dient er niet alleen voor om het gebit schoon te maken. Want ze hebben ook een beschermende werking. Zo helpen fluoride en xylitol gaatjes te voorkomen. En kunnen er andere stoffen in zitten voor specifiek gebruik. Zoals voor:

Topmerken

Bij Tandtotaal verkopen we de beste merken zoals Dentaid Vitis, Opalescence, Curasept, EdelWhite en Ecodenta.  Voor dagelijks gebruik, maar ook voor specifiek gebruik of zonder fluoride. Voor peuters, kinderen en volwassenen.

Tandpasta voor kinderen

Bij kinderen wordt vaak een andere samenstelling gebruikt. Er zit dan vaak minder schuurmiddel in en is er sprake van een lager fluoride gehalte. Omdat het melkgebit en het wisselgebit een andere bescherming nodig hebben. Bovendien slikken kinderen vaak een deel van de tandpasta in tijdens het poetsen omdat ze nog niet goed kunnen spoelen.

Tandsteen

Er zijn ook tandpasta’s die de vorming van tandsteen tegengaan. Ze bieden echter geen garantie dat tandsteen niet gevormd wordt. Goede, mechanische verwijdering van tandplak (het voorstadium van tandsteen) met behulp van een tandenborstel blijft belangrijk. Net als het gebruik van overige middelen zoals floss, tandenstokers en ragers. Zo kun je tandplak goed verwijderen en tandsteen voorkomen.

Tandvlees

Reeds gevormde tandsteen moet worden verwijderd door een mondhygiënist of preventie-assistent om verdere problemen zoals ontsteking van het tandvlees te voorkomen. Ontstoken tandvlees noemt men gingivitis. Breidt de tandvlees ontsteking zich uit en raakt ook het kaakbot aangetast dan spreekt men van parodontitis. De tanden en kiezen kunnen dan los gaan staan.

Bestel alles nu snel en makkelijk bij Tandtotaal. De beste artikelen voor ons allemaal.

 

 

Copyright © 2016 – Tandtotaal