Tandenborstels

Tandenborstels gebruiken

TePe Select tandenborstels

TePe Select tandenborstels

Tandenborstels zijn er in allerlei soorten en maten van talloze merken. De tandenborstel is het belangrijkste hulpmiddel voor een goede mond verzorging. Bij Tandtotaal kun je allerlei soorten tandenborstels bestellen. Wij verkopen tandenborstels van merken als Dentaid Vitis, TePe Select, Lactona IQ, Oral-B, GUM en Megasmile voor super lage prijzen.

 

TANDENBORSTEL KOPEN?  KLIK HIER

 

Tandenborstels en het belang van tandenpoetsen

Met een goede mondhygiëne houd je de tanden, kiezen en het tandvlees gezond. Tanden poetsen vormt hiervoor de basis. Bij Tandtotaal verkopen we de meest verschillende tandenborstels voor kinderen, jongeren en volwassenen. Koop een goede tandenborstel met een kleine borstel kop. Zo kun je alle tanden en kiezen goed poetsen. Daardoor kom je ook op moeilijk bereikbare plaatsen. Vervang de tandenborstel tenminste elke drie maanden. Eventueel eerder als de borstel haren uit elkaar gaan staan.

Tandbederf en ontstoken tandvlees

In vrijwel al ons eten en drinken zitten suikers en zetmeel. Suikers worden aan veel voeding toegevoegd. Zoals in frisdranken en brood. Maar ze zitten ook van nature in allerlei producten zoals fruit. Bacteriën in de mond zetten suikers en zetmeel om in zuren. Die zuren veroorzaken gaatjes in het gebit. Bovendien raakt het tandvlees ontstoken. Bacteriën, suikers en zetmeel en hechten zich op de tanden en kiezen in de vorm van tandplak. De enige manier om tandplak te verwijderen is door middel van reiniging met behulp van een (elektrische) tandenborstel. Daarnaast moet je ook tanden stokers floss of ragers gebruiken.. Mondspoelingen helpen wel, maar kunnen een goede reiniging niet vervangen.

Lactona kinder tandenborstels

Lactona kinder tandenborstels

Tandplak en tandenborstels

Tandplak is een wit-geel laagje dat moeilijk zichtbaar is. Het ontstaat op en tussen de tanden en kiezen en op de overgang naar het tandvlees. Plak bestaat onder andere uit bacteriën en producten van bacteriën. Om je mond gezond te houden moet alle tandplak regelmatig verwijderd worden. Doe dit in ieder geval binnen 24 uur nadat de tandplak zich gevormd heeft. Als tandplak niet regelmatig en goed wordt verwijderd zorgen de bacteriën in tandplak voor gaatjes in de tanden. Bovendien raakt het tandvlees ontstoken. Dat noemt men gingivitis en parodontitis.

Tandsteen

Niet verwijderde plak wordt hard en verkalkt tot tandsteen. Aan tandsteen hecht zich gemakkelijk weer nieuwe plak. Hierdoor raakt het tandvlees steeds meer ontstoken en trekt zich terug. De ontsteking kan zich zover uitbreiden dat ook het kaak bot wordt aangetast. Uiteindelijk kan er dan zoveel bot verloren gaan dat de tanden en kiezen los gaan staan. Tandenborstels zijn de beste hulp middelen om het grootste deel van de tandplak te verwijderen. De rest van de tandplak (tussen de tanden en kiezen) moet worden verwijderd met behulp van floss, tanden stokers of ragers.

Tandenborstels van topmerken

Om tandplak goed te kunnen weg poetsen verkopen we bij Tandtotaal tandenborstels van topmerken als Dentaid Vitis, TePe, Lactona IQ, GUM, Oral B en Megasmile. Al deze borstels zijn voorzien van zeer goede haren en hebben een vormgeving die is afgestemd op het gebruik. Zoals bijvoorbeeld normaal poetsen of het poetsen bij implantaten. En poetsen bij en een beugel en kronen of bruggen. Tandenborstels zijn het belangrijkste hulp middel voor een goede mondhygiëne. Bestel de beste borstels nu snel en goedkoop bij Tandtotaal.

Goed tandenpoetsen

Goed tandenpoetsen (klik voor een vergroting)

1- Zet de tandenborstel onder een hoek van 45 graden tegen de tanden en kiezen. Houd de greep horizontaal vast.

2- Poets eerst de buitenkant van de tanden en kiezen. Poets telkens 5 seconden op dezelfde plek en schuif de tandenborstel dan iets op naar de volgende tanden en kiezen.

3- Poets de binnenzijde van de tanden en kiezen op dezelfde manier.

4- Poets de achterkant van de ondertanden en boventanden met het bovenste deel van de borstelkop. Houd de tandenborstel hierbij verticaal.

5- Poets tenslotte de snij vlakken en kauw vlakken van alle tanden en kiezen. Houd de tandenborstel hierbij weer horizontaal.

 

DENTAID VITIS BESTELLEN? KLIK HIER.

 

Dentaid Vitis tandenborstels

Dentaid Vitis tandenborstels

 

Copyright © 2016 – Tandtotaal