Tandenborstels

TePe tandenborstels

Tandenborstels zijn er in allerlei soorten en maten van talloze merken. De tandenborstel is het belangrijkste middel voor een goede mond verzorging. Daarom verkopen we bij Tandtotaal de bset tandenborstels van topmerken als Vitis, TePe, en Curaprox. En dat voor vaste lage prijzen.

 

EEN GOEDE TANDENBORSTEL KOPEN? KLIK HIER

 

Tandenborstels en het belang van poetsen

Met een goede mondhygiëne houd je de tanden, kiezen en het tandvlees gezond. Tandenpoetsen vormt hiervoor de basis. Bij Tandtotaal verkopen we de beste tandenborstels voor kinderen, jongeren en volwassenen. Koop een goede tandenborstel met een niet te grote borstelkop. Zo kun je alle tanden en kiezen goed poetsen en kom je ook op moeilijke plaatsen achter in de mond. Vervang de tandenborstel tenminste elke drie maanden. Eventueel eerder als de haren uit elkaar gaan staan.

Gaatjes en ontstoken tandvlees

In vrijwel al ons eten en drinken zitten suikers en zetmeel. Suikers worden aan veel voeding toegevoegd. Zoals frisdrank en brood. Maar ze zitten ook van nature in allerlei producten zoals fruit. Bacteriën in de mond zetten suikers en zetmeel om in zuren. Die zuren veroorzaken gaatjes in het gebit. Bovendien raakt het tandvlees ontstoken.

Tandenborstels en tandplak

Bacteriën, suikers en zetmeel hechten zich op de tanden en kiezen in de vorm van tandplak. De beste manier om deze plak te verwijderen is door middel van het reinigen met een (elektrische) tandenborstel. Daarnaast moet je echter ook stokers, floss of ragers gebruiken. Mondspoelingen helpen wel, maar kunnen een goede mechanische reiniging niet vervangen.

Lactona Kids tandenborstels

Tandplak

Tandplak is een wit geel laagje dat moeilijk zichtbaar is. Het ontstaat op en tussen de tanden en kiezen en op de overgang naar het tandvlees. Plak bestaat onder andere uit bacteriën en producten van bacteriën. Om je mond gezond te houden moet alle plak regelmatig verwijderd worden. Doe dit in ieder geval binnen 24 uur nadat de plak zich gevormd heeft. Als tandplak niet regelmatig en goed wordt verwijderd zorgen de bacteriën voor gaatjes in de tanden. Bovendien raakt het tandvlees ontstoken.

Tandsteen

Niet verwijderde tandplak wordt hard en verkalkt tot tandsteen. Aan tandsteen hecht zich makkelijk weer nieuwe plak. Hierdoor raakt het tandvlees steeds meer ontstoken en trekt zich terug. De ontsteking kan zich zover uitbreiden dat ook het kaak bot wordt aangetast. Uiteindelijk kan er dan zoveel bot verloren gaan dat de tanden en kiezen los gaan staan. Tandenborstels zijn de beste hulp middelen om het grootste deel van de tandplak te verwijderen. De rest van de plak (tussen de tanden en kiezen) kun je verwijderen met behulp van andere middelen. Zoals floss, stokers of ragers.

Tandenborstels van topmerken

Om tandplak goed te kunnen weg poetsen verkopen we bij Tandtotaal tandenborstels van merken als Dentaid , TePe, Lactona IQ, Curaprox, Oral B en Megasmile. Al deze borstels zijn voorzien van goede haren en hebben een vorm die is afgestemd op het gebruik. Zoals bijvoorbeeld normaal poetsen of het poetsen bij implantaten. En het poetsen bij en een beugel of kronen en bruggen. De tandenborstel is het belangrijkste hulp middel voor een goede mondhygiëne. Bestel nu snel en voordelig bij Tandtotaal.

Tandenpoets instructie

Tandenborstels

1- Zet de tandenborstel onder een hoek van 45 graden tegen de tanden en kiezen. Houd de greep horizontaal vast.

2- Poets eerst de buitenkant van de tanden en kiezen. Poets telkens vijf seconden op dezelfde plek. Schuif dan iets op naar de volgende tanden.

3- Poets de binnenzijde van de tanden en kiezen op dezelfde manier.

4- Poets de achterkant van de onder- en boventanden met het bovenste deel van de borstel. Houd de borstel hierbij verticaal.

5- Poets tenslotte de snij- en kauwvlakken van alle tanden en kiezen. Houd de borstel hierbij weer horizontaal.

 

DENTAID VITIS BESTELLEN? KLIK HIER.

 

Vitis tandenborstels

 

Tandenborstels en tandpasta

De tandenborstel en tandpasta zijn de belangrijkste producten voor een gezond gebit. Ze vormen de basis van een goede verzorging. Bovendien helpt de in tandpasta aanwezige fluoride gaatjes te voorkomen. Gaatjes en ontstoken tandvlees worden veroorzaakt door tandplak. Door goed te poetsen kan veel plak worden verwijderd. Tevens zorgt de fluoride ervoor dat het glazuur wordt versterkt. Bovendien kan een zwakke plek (ontkalking) in het glazuur herstellen. Daardoor neemt de kans op gaatjes met maar liefst 20 tot 50% af.

Speciale borstels

Producenten als Curaprox, Dentaid, TePe, Lactona en Megasmile maken speciale borstels om goed te kunnen poetsen bij kronen, bruggen, implantaten en beugels. Want juist in die gevallen is een goede reiniging erg belangrijk. Niet alleen door goed te poetsen maar ook door gebruik te maken van floss en ragers. Dentaid Vitis en TePe Special Care borstels zijn hiervoor speciaal ontworpen en geschikt.

Tandtotaal

Bestel alles nu snel en voordelig bij Tandtotaal. Voor een gezond en schoon gebit. Wij verkopen alleen de beste producten van de beste kwaliteit voor zeer gunstige prijzen. Aanbevolen door tandartsen en mondhygiënisten. Tandtotaal, het beste voor ons allemaal.

 

Copyright © 2018 – Tandtotaal