Volwassenen – Slechte adem

slechte ademIn veel gevallen kan een slechte adem worden voorkomen door een goede mondhygiëne. Poets daarom tenminste 2x per dag de tanden en kiezen. Reinig de tong met een tongreiniger om de plaque- en bacterielaag te verwijderen. Reinig ook de ruimten tussen de tanden en kiezen met floss, stokers of bij grotere ruimten met ragertjes. Dentaid Halita en Miradent producten zijn speciaal ontwikkeld om een slechte adem te bestrijden.

 

Artikelen tegen een slechte adem

Halitose

Een slechte adem (ook wel halitose genoemd) kan verschillende oorzaken hebben. Zo kunnen bijvoorbeeld keel-, neus en bijholte ontstekingen een slechte adem veroorzaken. Ook maagklachten kunnen een slechte adem tot gevolg hebben. Echter in bijna 80 % van de gevallen ligt de oorzaak in de mond! Tandbederf, ontstekingen, onvoldoende mondhygiëne, mondademhaling, mondgewoonten (roken, alcohol) en bepaalde voedingsmiddelen zijn de voornaamste oorzaken van een slechte adem.

Alhoewel de oorzaken een tijdelijk (roken, alcohol, voeding) dan wel een meer permanent karakter kunnen hebben blijft het gevolg hetzelfde. Namelijk een slechte adem.

Wanneer je regelmatig last hebt van een slechte adem, raadpleeg dan een tandarts. Misschien zijn ontstoken tandvlees en tandbederf (gaatjes) de oorzaak. Of een ontsteking in je mond, zoals een abces. De tandarts kan je met raad en daad terzijde staan.

Een goede dagelijkse verzorging van je mond is erg belangrijk. Daardoor kan een slechte adem in de meeste gevallen worden voorkomen. Hieronder enkele tips die kunnen helpen:

  • Drink dagelijks voldoende water (1,5 liter) om een droge mond te voorkomen.
  • Eet 3 keer per dag en sla het ontbijt niet over.
  • Vermijd knoflook, uien en scherp gekruid eten.
  • Wees matig met het gebruik van koffie en alcohol.

Ondanks dat een slechte adem een groot sociaal probleem is, kan het meestal goed worden voorkomen. Professionele gebitsreiniging en verbetering van je dagelijkse mondhygiëne helpen daarbij.

© 2009 – Tandtotaal