Volwassenen – Gevoelige tanden

gevoelige tanden, tandgevoeligheid Dentaid Desensin gel plus randpasta mondspoeling Meridol Tepe

Bijna de helft van de Nederlandse bevolking heeft wel eens last van gevoelige tanden. In sommige gevallen kan het een vervelende aandoening zijn die het plezier in eten en drinken behoorlijk kan bederven. Hieronder staan artikelen die kunnen helpen de tandgevoeligheid te verminderen. Bestel ze snel en voordelig bij Tandtotaal. Het beste voor je mondverzorging.Producten voor gevoelige tanden

Pijnlijke tanden

Gevoelige en pijnlijke tanden kunnen onder andere ontstaan door tandbederf, tanderosie (het oplossen van tandweefsel door zuren), een kapotte vulling, terugtrekkend tandvlees of een ontstoken tand of kies.

Bij gevoelige tandhalzen is de oorzaak meestal het bloot komen liggen van de tandhalzen door te hard poetsen (abrasie), het gebruik van bepaalde voedingsmiddelen die tanderosie veroorzaken en terugtrekkend tandvlees.

Schade kan bijvoorbeeld worden aangericht als regelmatig direct na het drinken van zure dranken de tanden worden gepoetst. Het zacht geworden tandbeen wordt dan weggepoetst. Zuren (erosie) in combinatie met de schurende werking van tandpasta (abrasie) zijn belangrijke veroorzakers van gevoelige tandhalzen. Ook kan een te stevige poetswijze of het verkeerd gebruiken van een elektrische tandenborstel tandhals gevoeligheid veroorzaken.

Raadpleeg de tandarts om te achterhalen wat de oorzaak is van de gevoeligheid van uw tanden en kiezen. Zo kunt u grotere problemen voorkomen.

Hiernaast staan onze producten tegen gevoelige tanden van merken als Dentaid, TePe en Meridol.

© 2009 – Tandtotaal