Jongeren – Wisselgebit

Jongere wisselgebit TandtotaalTijdens het wisselen van de tanden en kiezen is een goede gebitsverzorging erg belangrijk. De artikelen daarvoor kun je hieronder bestellen. TePe, Lactona, Dentaid en Curaprox maken prachtige tandenborstels voor alle leeftijden. Met behulp van plakverklikkers kan worden gecontroleerd of er goed gepoetst wordt. Achtergebleven tandplak wordt door deze kleurtabletten goed zichtbaar gemaakt.

 

Producten voor het wisselgebit

Wisselgebit

We spreken van een wisselgebit als melktanden worden vervangen door blijvende tanden. Er zijn gedurende die periode, die in 2 fasen verloopt en wel 6 tot 9 jaar kan duren, zowel tanden van het melkgebit als van het blijvende gebit in de mond aanwezig.

Tijdens de eerste wisselfase wisselen de onder- en boventanden en komen helemaal achter in de mond de eerste blijvende kiezen door. Tijdens de tweede wisselfase wisselen de melkhoektandjes en de melkkiezen (zie het schema hieronder).

Bij het wisselgebit is een goede mondhygiëne nog belangrijker dan bij het melkgebit. De dagelijkse gebitsverzorging zal dan ook meer tijd in beslag gaan nemen. Hierbij worden tandpasta’s die meer fluoride bevatten aanbevolen.

Voor de verzorging van het wisselgebit zijn niet veel producten nodig. De belangrijkste artikelen vindt u hiernaast. Verantwoorde voeding en goede mondhygiëne zijn de belangrijkste ingredienten om het wisselgebit gezond te houden

Ga regelmatig naar de tandarts voor controle!

© 2009 – Tandtotaal