Jongeren – Beugel (orthodontie)

Jongeren met een beugel

Heb je een beugel dan is mondhygiëne extra belangrijk. Achter een beugel vormt zich namelijk gemakkelijk tandplak, de veroorzaker van gaatjes (caries). Poets daarom niet alleen je tanden en kiezen, maar maak ook de ruimten achter de draden en tussen de slotjes (brackets) goed schoon. Hiervoor zijn allerlei hulpmiddelen te koop zoals single-tufted tandenborstels, ragers, speciale opzetborstels voor elektrische tandenborstels en floss. Bestel hieronder de artikelen voor een goede mondhygiëne bij een vaste beugel (orthodontie). Bij Tandtotaal verkopen we de beste artikelen voor beugeldragers van topmerken als Dentaid, Lactona, TePe en Megasmile. Tandtotaal, het beste voor ons allemaal.

 

Bestel hier de beste producten

Jongeren met een beugel

Heel veel jongeren hebben tegenwoordig een beugel (orthodontie). Veel mensen denken dat een orthodontie alleen maar bedoeld is om de tanden en kiezen ‘recht te zetten’, maar bij een orthodontische behandeling komt veel meer kijken. Ook de kaken worden in een goede stand gebracht zodat er een evenwicht komt tussen je gebit, de tong, de wangen en de lippen. Dit evenwicht kan je gezichtsvorm en de functie ervan beïnvloeden!

De beugel en het belang van een goede mondhygiëne

Tijdens orthodontische behandelingen is goede mondhygiëne erg belangrijk. Voedselresten en tandplak blijven namelijk gemakkelijk achter de beugeldraden en op de tanden en slotjes (brackets) plakken. Daardoor neemt de kans op gaatjes (tandbederf) toe. Als de mondhygiëne onvoldoende is zal een orthodontist afzien van behandeling om schade aan het gebit te voorkomen. Verzorg je beugel en gebit daarom goed en ga elk halfjaar naar de tandarts voor controle.

Poetsen bij een beugel

Je zult dus niet alleen je tanden en kiezen maar ook je beugel goed moeten poetsen en schoonmaken. Daarom is regelmatig poetsen, flossen en het gebruik van de juiste interdentale ragers erg belangrijk. De orthodontist, tandarts en mondhygiëniste kunnen je uitleggen hoe je het gebit en je beugel het beste kunt reinigen en welke hulpmiddelen het meest geschikt zijn voor je. Vraag hen om advies en instructie voor het tandenpoetsen bij een beugel.

Mondverzorgingsproducten

Bij Tandtotaal verkopen wij de allerbeste mondhygiëne artikelen voor kinderen, jongeren en volwassenen met een beugel (orthodontie). Producten van topmerken als Dentaid, Lactona, TePe, Curaprox en Megasmile.  Poets meerdere keren per dag je tanden en de beugel. Gebruik daarnaast ook loss en ragers. Op die manier zorg je voor een frisse en schone mond. Daardoor kunnen veel problemen worden voorkomen. Wees zuinig op je gebit, het is een kostbaar bezit.

© 2019 – Tandtotaal