Baby en peuter – tandenpoetsen

Tandenpoetsen bij baby peuters

Het tandenpoetsen bij baby’s en peuters is niet altijd makkelijk, maar jong geleerd is oud gedaan. Ouders en verzorgers moeten zorg dragen voor een goede gebitsverzorging van het kind. Vraag de tandarts en mondhygiëniste om advies. Het goed poetsen bij baby’s en peuters helpt problemen zoals gaatjes (tandbederf) te voorkomen. Poets daarom de melktandjes en kiezen vanaf het moment dat ze doorkomen. Hiervoor zijn speciale tandpasta’s verkrijgbaar met een lager fluoride gehalte en tandenborstels met een kleinere kop en zachte haren. Gengigel Baby gel en Nuby tandgel kunnen helpen tegen de pijn bij het doorkomen van tanden en kiezen.

 

Baby en peuter producten

Tandenpoetsen

Het tandenpoetsen bij baby’s en peuters is net zo belangrijk als bij oudere kinderen. De leeftijd waarop kinderen hun tanden krijgen verschilt per kind. Doorgaans breekt de eerste melktand door tussen de zes en negen maanden. De eerste twee melktanden komen aan de onderkant in het midden tevoorschijn. Daarna volgen de twee middelste snijtanden aan de bovenkant. De laatste melkkies verschijnt in de regel tussen de 24 en 30 maanden. Een volledig melkgebit bestaat uit twaalf tanden en acht kiezen (in totaal 20 melkgebit elementen).

Tandenpoetsen baby en peuter

Het tandenpoetsen bij baby’s en peuters draagt bij aan een goede gebitsverzorging en helpt problemen (zoals tandbederf) te voorkomen. Poets daarom de melktandjes en melkkiesjes vanaf het allereerste moment dat ze zijn doorgekomen. Hiervoor zijn er speciale tandpasta’s met een aangepast fluoride gehalte en tandenborstels met een kleine borstelkop en zachte borstelharen.

Verder zijn er speciale gels, zoals Gengigel Baby en Nuby Tandgel, om de pijn bij het doorkomen van melktandjes te verzachten.

Tandenpoetsen baby en peuter

Breng slechts weinig tandpasta (ongeveer de grootte van een erwt) aan op de tandenborstel en laat een kind nooit gedurende langere tijd drinken uit een zuigfles met zoete drank of melk (dus ook niet in bed). Zo voorkom je zuigflescariës.

Tandenpoetsen baby en peuter

Bij Tandtotaal verkopen we speciale tandpasta en tandenborstels voor het tandenpoetsen bij baby’ s en peuters. Baby en peuter tandenborstels van topmerken als TePe, Oral-B, Lactona en Nuby.

Copyright © 2010 – Tandtotaal