Tandenstokers gebruiken

Lactona Tandenstokers Intersticks
Lactona houten tandenstokers mintsmaak

Tandenstokers helpen de ruimten tussen de tanden en kiezen schoon te maken. Met een tandenborstel kun je de tanden en kiezen goed poetsen. Maar de ruimten er tussen niet goed schoonmaken. In die ruimten, ook wel interdentale ruimten genoemd vormt zich makkelijk tandplak. Als tandplak niet dagelijks wordt verwijderd kunnen er gaatjes ontstaan. Tevens kan het tandvlees ontstoken raken. Voor het verwijderen van tandplak en voedsel in de ruimten tussen je tanden en kiezen kun je bijvoorbeeld tandenstokers gebruiken. Met behulp van stokers kun je de aanwezige tandplak verwijderen. Bovendien masseer je het tandvlees.

Tandenstokers kopen?

Tandplak

Tandplak vormt zich op het oppervlak van de tanden en kiezen. Circa 40 % van dat totale oppervlak bevindt zich tussen de tanden en kiezen. Dat zijn de interdentale ruimten. Ook wel de tussenruimten genoemd. Om alle tandplak goed te kunnen verwijderen is poetsen alleen dus niet genoeg. Ook de ruimten tussen de tanden en kiezen moeten worden gereinigd. Daarvoor zijn diverse middelen beschikbaar zoals stokers, floss en ragers. Overleg met je tandarts of mondhygiënist(e) wat het meest geschikt is voor je. In die meeste gevallen is een tandenstoker prima geschikt. Gebruik tenminste eenmaal per dag een tandenstoker die goed in de ruimte past. Neem eens een kijkje in onze tandenstoker maattabel. Bij zeer kleine ruimten kun je in plaats van tandenstokers beter floss gebruiken en bij grotere ruimten ragers.

Goede tandenstokers

Tandenstokers zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Zo zijn er stokers van hout, plastic en speciale kunststof. Al dan niet met fluoride en in de maten extra dun, dun, medium, large en extra large. Tandenstokers zijn goedkoop, handig en makkelijk mee te nemen. Ze helpen bij het verwijderen van voedselresten en tandplak tussen de tanden en kiezen. Bij Tandtotaal verkopen we de beste tandenstokers van merlen als Lactona en Stim-U-Dent. Bovendien hebben we regelmatig aanbiedingen.

Stim-U-Dent Thin tandenstokers 160 stuks

Bloedend tandvlees

In het begin kan het gebruik van de stokers moeilijk en pijnlijk zijn. Het tandvlees gaat bijvoorbeeld makkelijk bloeden omdat het ontstoken is. Echter als je dagelijks stokers gebruikt, verdwijnt de tandvleesontsteking. Daardoor stopt ook het bloeden meestal vrij snel. Bovendien wordt het gebruik van de stoker minder pijnlijk. Bloedend tandvlees kan echter ook het gevolg zijn van een verkeerde techniek. Wordt het bloeden van het tandvlees niet minder of juist erger, ga dan naar de tandarts voor advies. Die kan je helpen de gezondheid van je tandvlees te verbeteren. Wij verkopen de beste stokers van merken als Lactona en Stim-U-Dent. Weet je niet welke tandenstoker het meest geschikt is voor je? Kijk dan voor advies op de Tandtotaal tandenstokers maattabel.

Gebruiksaanwijzing

  • Maak een houten stoker voor gebruik vochtig in de mond. Hij zal dan minder snel breken en zich beter aanpassen aan de tussenruimte.
  • Plaats de stoker met de brede, platte kant richting het tandvlees tussen de tanden en kiezen
  • Duw de tandenstoker tussen de tanden en de kiezen. Doe dat zoveel mogelijk loodrecht op de tandenrij.
  • Voorkom prikken in het tandvlees.
  • Beweeg een aantal keren rustig heen en weer.
  • Spoel eventueel tussendoor af met koud stromend water
  • Maak nu de volgende tussen ruimte schoon.
  • Gooi de tandenstoker weg na gebruik.

Bestel hier

Copyright © 2016 – Tandtotaal