Tandenstokers gebruiken

Lactona Tandenstokers Intersticks
Lactona houten tandenstokers mintsmaak

Tandenstokers helpen de ruimten tussen de tanden en kiezen schoon te maken. Met een tandenborstel kun je de tanden en kiezen goed poetsen. Maar de ruimten er tussen niet goed schoonmaken. In die ruimten, ook wel interdentale ruimten genoemd vormt zich makkelijk tandplak. Als tandplak niet dagelijks wordt verwijderd kunnen er gaatjes ontstaan. Tevens kan het tandvlees ontstoken raken. Voor het verwijderen van tandplak en voedsel in de ruimten tussen je tanden en kiezen kun je bijvoorbeeld tandenstokers gebruiken. Met behulp van stokers kun je de aanwezige tandplak verwijderen. Bovendien masseer je er het tandvlees mee.

 

Tandenstokers kopen?

Tandplak

Tandplak vormt zich op het oppervlak van de tanden en kiezen. Circa 40 % van dat totale oppervlak bevindt zich tussen de tanden en kiezen. Dat zijn de interdentale ruimten. Ook wel de tussenruimten genoemd. Om alle tandplak goed te kunnen verwijderen is poetsen alleen dus niet genoeg. Ook de ruimten tussen de tanden en kiezen moeten worden gereinigd. Daarvoor zijn diverse middelen beschikbaar zoals stokers, floss en ragers. Overleg met je tandarts of mondhygiënist(e) wat het meest geschikt is voor je. In die meeste gevallen is een tandenstoker prima geschikt. Gebruik tenminste eenmaal per dag een tandenstoker die goed in de ruimte past. Neem eens een kijkje in onze tandenstoker maattabel. Bij zeer kleine ruimten kun je in plaats van tandenstokers beter floss gebruiken en bij grotere ruimten ragers.

Goede tandenstokers

Tandenstokers zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Zo zijn er stokers van hout, plastic en speciale kunststof. Al dan niet met fluoride en in de maten extra dun, dun, medium, large en extra large. Tandenstokers zijn goedkoop, handig en makkelijk mee te nemen. Ze helpen bij het verwijderen van voedselresten en tandplak tussen de tanden en kiezen. Bij Tandtotaal verkopen we tandenstokers van topmerlen als Lactona, TePe, Opalpix en Stim-U-Dent. Bovendien hebben we regelmatig aanbiedingen.

TePe tandenstokers met fluoride
TePe tandenstokers met fluoride

Tandenstokers en bloedend tandvlees

In het begin kan het gebruik van de stokers moeilijk en pijnlijk zijn. Het tandvlees gaat bijvoorbeeld makkelijk bloeden omdat het ontstoken is. Echter als je dagelijks stokers gebruikt, verdwijnt de tandvleesontsteking. Daardoor stopt ook het bloeden meestal vrij snel. Bovendien wordt het gebruik van de stoker minder pijnlijk. Bloedend tandvlees kan echter ook het gevolg zijn van een verkeerde techniek. Wordt het bloeden van het tandvlees niet minder of juist erger, ga dan naar de tandarts voor advies. Die kan je helpen de gezondheid van je tandvlees te verbeteren. Bij Tandtotaal kun je tandenstokers kopen van kunststof of hout. Bovendien met of zonder fluoride. Wij verkopen de beste van merken zoals TePe, Lactona en Ultradent. Weet je niet welke tandenstoker het meest geschikt is voor je? Ga voor advies naar de Tandtotaal tandenstokers maattabel.

 

 

Houten en kunststof tandenstokers

Er wordt vaak beweert dat kunststof (plastic) stokers slechter zijn dan houten tanden stokers. Maar dat is beslist niet waar. Een achterhaalde en verouderde opvatting. Ultradent Opalpix bijvoorbeeld zijn voorzien van een microscopisch geribbeld oppervlak. Daardoor zijn ze zeer goed in het verwijderen van tandplak. Tevens masseren ze het tandvlees op aangename wijze. Opalpix zijn flexibel en splinteren of breken niet. Naar onze mening een van de beste tandenstokers op de markt. Door de toelopende vorm zijn ze geschikt voor kleine tot middelgrote tussenruimten. Ook de houten tanden stokers van TePe behoren tot de beste op de markt. TePe tandenstokers zijn verkrijgbaar in 3 verschillende maten: extra dun, dun en medium.

Gebruiksaanwijzing

  • Maak een houten stoker voor gebruik vochtig in de mond. Hij zal dan minder snel breken en zich beter aanpassen aan de tussenruimte.
  • Plaats de stoker met de brede, platte kant richting het tandvlees tussen de tanden en kiezen
  • Duw de tanden stoker tussen de tanden en de kiezen. Doe dat zoveel mogelijk loodrecht op de tandenrij.
  • Voorkom prikken in het tandvlees.
  • Beweeg een aantal keren rustig heen en weer.
  • Spoel eventueel tussendoor af met koud stromend water
  • Maak nu de volgende tussen ruimte schoon.
  • Gooi de stoker weg na gebruik.

 

Bestel hier je tandenstokers

 

Copyright © 2016 – Tandtotaal